🌼un HOMENATGE

en el 25è aniverasri de la mort del mestre
concert homenatge a OVIDI MONTLLOR

VA D'OVIDI : 
vida obra i llegat
versions perversions i invencions


Va d’Ovidi és un homenatge a Ovidi Montllor en el 25 è aniversari de la seva mort,
El nostre Ovidi, l’Ovidi de tots els qui estimem paraula i música ,  volem  fer un món millor i creiem en la cultura com a arn¡ma de combat. 
Trenant vida, obra i llegat, amanint amb records i emocions, també amb versions, perversions i invencions.

Va d’Ovidi Va de vida, Va de viure, Va de riure, Va de beure, Va de moure, Va de ploure, Va de coure.  Va d Ovidi Va de tu, Va de mi , Va de nosaltres, Va d Alcoi, Va de Barcelona, Va de València , Va de lluita, Va de veu, Va d’avui i Va d’ahir, Va de sempre, Va de boires, Va de vacances.  Va d’Ovidi , Va com va, Va com ve, Ve i torna i I mai no marxa.

Va d Ovidi, va per tu, va per tots, i per fi ,  Va de música i paraula al TEATRE OVIDI MONTLLOR.Vida
La relació entre la família Lucchetti i Ovidi Montllor  va permetre a la Mònica petita veure de prop una persona singular. Conviure amb l'Ovidi sensible, casolà, artesà i disciplinat. Les matinades després de la funció, les matinades quan no hi havia funció, l'Ovidi que és llevava al migdia, l'Ovidi dels pepinillos, les cebetes amb vinagre i el patxaran, l'Ovidi tertulià  amb l Alfredo la Francina (superintendenta de tot i de tothom) i tots els amics i germans  que dia sí dia també omplien de reflexions cultura i riure la cuina de la Franci al 79 de mare de Deu de Montserrat..
Una casa d’artistes rebels i compromesos on la Monica va anar creixent, admirant i estimant la professió,  la lluita, el respecte, i l alegria. Un testimoni íntim  de tota una època, de tota una manera de lluitar, estimar i viure.

I amb l'ajuda de la la Jana Montllor, la filla petita de l Ovidi, que també ens ha explicat confessat i parlat de l Ovidi, el de casa, la família, el poble i els amics. Un puzzle per explicar aquelles intimitats confessables, per acostar l’essència de l Ovidi.
L’Ovidi íntim, amant de la poesia, treballador, i reivindicatiu. UN punt de vista privilegiat.

Obra
La tria de la seva obra va més enllà del que va escriure i compondre, i entra també en el món dels poetes que l'Ovidi estimava: Papasseit, Estellés,  Segarra; Blai Bonet...

Versions i perversions, respectant  l'essència: la paraula, la música el cant.  Aquelles més reconegudes, i aquelles que més ens agraden, des de Maleïdes les guerres, al va com va, carta a Antònia, el meu poble Alcoi .
Cançons i poemes, a quatre veus. La música, piano i guitarra, guiant  dues cantants i dues actrius al servei de LA melodia i la paraula. Cantar i dir. Comunicar. Emocionar.


  
Llegat

Sovint ens costa explicar què  són els nostres espectacles, ens costa trobar la definició exacta per vendre’ls, per fer venir el públic. Un concert? Un recital? Un espectacle? Sempre busquem un pes equilibrat de música i paraula, I de cant, que és totes dues coses.
Darrerament ens hem atrevit a anar més enllà.  Experimentem amb el que ens agrada, la paraula i la música, amb les nostres eines. I no ho sabem fer de cap altra manera que emmirallant-nos en l'Ovidi. Textos  nostres, de poesia, o potser prosa poètica,  que neixen amb música, que dialoguen amb la música. Amb un resultat impactant i contundent, i alhora tendre i emotiu.
Temes escrits a la manera d’Ovidi, fets a la manera d’Ovidi, amb el contingut punyent de l’Ovidi.

 Si ens haguessin preguntat a quin gènere pertany el que fem aquí, hauríem dit: un moment, gènere?  


Tu què fas? 
Fas Teatre? 
Fas Música? 
Fas Dansa?
Faig Ovidi

Ovidi. Nosaltres fem Ovidi. UN gènere més. El reivindiquem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

gràcies!!! seguim

Molt contentes de la rebuda del nostre homenatge. Gràcies a Juan Miguel Morales per les fotos precioses. Gràcies a la Montse Figueras i al C...